Überweisung και τρόποι πληρωμής στην Γερμανία.





Οι Γερμανοί φημίζονται για την σχέση που έχουν με τα μετρητά, κάθε συναλλαγή υπολογίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είτε αγοράσεις Rolex αξίας 5,999 ευρώ , είτε μια μαστίχα αξίας 0,09 ευρώ, το ένα λεπτό ρέστα σου, θα το πάρεις.


Παρόλα αυτά η χρήση των καρτών δεν πάει πίσω. Συχνά θα δεις πληρωμές με κάρτα στα καταστήματα λιανικής, στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα.


Στα περισσότερα καταστήματα, μπορείς να πληρώσεις με μετρητά ή με χρεωστική κάρτα. Κάποια μικρά καταστήματα από την άλλη, μπορεί να δέχονται μόνο μετρητά, ενώ άλλα ενδέχεται να δέχονται τις κάρτες μόνο από συγκεκριμένο ποσό και πάνω.


Οι βασικοί τρόποι πληρωμής για αγορές μέσω ίντερνετ είναι δύο.
Μεταφορά χρημάτων απευθείας από τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή μέσω Überweisung.


Κι εδώ γίνεται ενδιαφέρον, διότι αυτός ο τρόπος πληρωμής δεν υπάρχει στην Ελλάδα.


Πως λειτουργεί:
Αγοράζεις ένα προϊόν από μια ιστοσελίδα, δεν πληρώνεις τη δεδομένη στιγμή, απλά συμπληρώνεις τα στοιχεία σου. Μετά από μία δύο εργάσιμες μέρες, το προϊόν φτάνει στην πόρτα σου. Από την στιγμή που λάβεις το προϊόν, πρέπει να συμπληρώσεις το παρακάτω έμβασμα και να το δώσεις στην τράπεζα.








Το έμβασμα αποτελείται από δύο φύλλα, το πορτοκαλί που βλέπεται στην πάνω φωτογραφία, το οποίο δίνετε στην τράπεζα, και μια δεύτερη σελίδα που κρατάτε στο αρχείο σας.

Αν δεν καταφέρετε να στείλετε το έμβασμα μέσα σε δύο εβδομάδες, έρχεται ταχυδρομικός μια ειδοποίηση στο σπίτι σας, και για κάθε μέρα που αργείτε χρεώνεστε κάποιο τόκο. Δύο εβδομάδες αργότερα έρχεται δεύτερη ειδοποίηση, και στην συνέχεια ακολουθεί μια τρίτη, και τελευταία. 

Αν μετά από όλες τις ειδοποιήσεις δεν καταβάλετε το χρηματικό ποσό που οφείλετε, η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να κινηθεί εναντίον σας δικαστικά. 

Μετά από μαρτυρία Γερμανού συναδέλφου, μετά την τρίτη ειδοποίηση ακολουθεί δικαστική εντολή πληρωμής της οφειλής, αν αγνοήσετε την δικαστική εντολή   πολύ πιθανόν να σας χτυπήσει η αστυνομία την πόρτα. 


Τα Überweisung είναι αριθμημένα, όπως και οι αποδείξεις κίνησης του λογαριασμού (Kontoauszüge). Τα τοποθετούμε με την σειρά στο ντοσιέ που μας παρέχει η τράπεζα, και τα αποθηκεύουμε. 

Βρες το Νεομετανάστη στο:









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.