Πρακτικές για ευκολότερη προσαρμογή σε μια ξένη χώρα.


Το σκέφτηκες από εδώ, το σκέφτηκες εκεί και πήρες την απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα. Το να ζεις σε μια ξένη χώρα σίγουρα δεν είναι εύκολο.Αυτό το ξέρεις ακόμα και πριν ξεκινήσεις να πακετάρεις τις βαλίτσες σου, στην πράξη όμως? Μόνο αν ζήσεις μακριά από την πατρίδα σου μπορείς πραγματικά να καταλάβεις πως έχουν τα πράγματα. Και όχι, 2 βδομάδες στο Άμστερνταμ με τους φίλους σου δεν χαρακτηρίζεται ως ζω σε μια ξένη χώρα.


Ορίστε μερικές σκέψεις και πρακτικές που κάνουν την προσαρμογή μου στην Γερμανία ευκολότερη.


Είναι απολύτως φυσιολογικό να σου λείπουν όλα αυτά που είχες και τώρα δεν έχεις.
Η οικογένεια,οι φίλοι, το φαγητό ακόμα και ο καιρός θα σου λείπουν κάθε στιγμή που είσαι
μακριά από την πατρίδα. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην πέσεις στην παγίδα της ωραιοποίησης.
Ξαφνικά θα αρχίσεις να ξεχνάς τους λόγους που σε έσπρωξαν σε αυτήν την απόφαση. Μήπως έκανα λάθος? Μήπως βιάστηκα? Όχι, το λάθος είναι να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Έκανες ένα μεγάλο βήμα, δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται να προσαρμοστεί.


Αργά η γρήγορα θα καταλάβεις πως κάποια απλά θέματα με απλές λύσεις σε μία ξένη χώρα μπορεί να φανούν βουνό. Ειδικότερα αν δεν ξέρεις την γλώσσα. Όταν βρεθείς μπροστά σε ένα τέτοιο εμπόδιο μην το βάλεις κάτω,προσπάθησε να θυμάσαι ότι από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις μαθαίνουμε. Κάθε μέρα σε μια ξένη χώρα μαθαίνεις κάτι για τον τόπο που ζεις αλλά και για τον εαυτό σου.


Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις την γλώσσα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μην τρελαίνεσαι όμως αν αυτό δεν γίνεται όσο γρήγορα φανταζόσουν. Κάθε άνθρωπος έχει τις δίκες του ταχύτητες, απλά κάνε υπομονή και απόλαυσε την ασχετοσύνη σου. Κατά την γνώμη μου είναι καλό για λίγο καιρό να μην μπορείς να ακούσεις την μαλακία του καθενός.


Μάθε να χρησιμοποιείς καλά το κομπιούτερ και το ίντερνετ. Ευτυχώς στην εποχή μας μπορείς να βρεις τα πάντα online,μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές,βιβλία ακόμα και φαγητό που θυμίζουν
Ελλάδα. Επίσης κάνε ένα τηλέφωνο τουλάχιστον κάθε βδομάδα στους δικούς σου ανθρώπους,καλό το facebook αλλά μια συζήτηση με κάποιον δικό σου θα σε κάνει να νοιώσεις πολύ καλύτερα.


Μην ξεχνάς ότι είσαι ξένος. Τι κι αν σε κοιτάνε κάπως μερικές φορές? Απλά προσπερνάς και κοιτάς την δουλεία σου. Να είσαι ανώτερος,ο σεβασμός στην κουλτούρα του άλλου δείχνει πολιτισμό. Το να έχεις πάντα μαζί σου το διαβατήριο δεν είναι αρκετό,φτιάξε μια κάρτα που αναφέρει που μένεις
και περιέχει τα τηλέφωνα από ανθρώπους που μπορούν να τρέξουν να σε βοηθήσουν, συγγενείς και φίλους. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως για κάποιο λόγο λιποθυμήσεις ή γίνεις τύφλα στο μεθύσει και δεν ξέρεις που πας.








Σου άρεσε το άρθρο? Κάνε like στο facebook
Κάνοντας like γίνεσαι φίλος του Νεομετανάστη και αυτόματα
μαθαίνεις πρώτος όταν βγαίνει νέο υλικό


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.